Institut for Fødevarer byder velkommen til ny Science Communicator

Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet kan med glæde offentliggøre ansættelsen af ny videnskabsformidler

Foto: Kimie Kongsøre
Foto: Kimie Kongsøre

Kimie Kongsøre er tiltrådt den nyoprettede stilling som videnskabsformidler ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet fra den 2. september.

Hun afsluttede sin kandidatgrad i Analytisk Journalistik fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Aarhus Universitet tidligere på året og har opnået yderligere akademiske kvalifikationer ved at følge fag om bæredygtig produktion og forbrug samt digitale mediers samfundsmæssige påvirkninger fra kandidatstudier i både Erhvervsøkonomi og Medievidenskab på Aarhus Universitet.

Hun holdt også en gæsteforelæsning om forklarende journalistik og kommunikation på tværs af medier på Aarhus Universitet sidste år.

Kimie holder til i Agro Food Park, hvor hun har sit kontor og arbejder med videnskabsformidling på instituttet.

”Jeg glæder mig til at være med til at bygge bro mellem videnskab og medier på Institut for Fødevarer. Jeg tager videnskabsformidling seriøst og ønsker at engagere forskerne i at formidle deres værdifulde forskning på en forståelig måde. Mit fokus er på at bidrage til offentlig uddannelse og bevidsthed, sikre højkvalitetskommunikation om vigtig videnskabelig forskning og at styrke samspillet mellem videnskab, forskning og omverdenen.”