AU Startup Healthycrop vinder prestigefyldt pris ved Euroseeds 2024

Healthycrop, et Aarhus Universitet startup firma grundlagt af professor Henrik Brinch-Pedersen, har vundet InnovAction-prisen ved Euroseeds 2024 for deres innovative plantebeskyttelsesteknologi. CEO Pernille Ollendorff Hede modtog prisen og fremhævede virksomhedens fremskridt inden for svamperesistens i markafgrøder.

Fra venstre: Alec Asbridge (Senior Director, EY-Parthenon), Pernille Ollendorff Hede (CEO, Healthycrop), Garlich von Essen (Secretary General, Euroseeds), Jörg Schrickel (Head of Marketing, Amphasys) og Jan Reineke (SMARTtray) ved overrækkelsen af InnovAction-prisen ved Euroseeds 2024. Foto: Birte Boelt

Healthycrop er at startup, der udspringer af forskning ved Institut for Agroøkologi med professor Henrik Brinch-Pedersen som ophavsmand. Nu har virksomheden vundet den prestigefyldte InnovAction-pris ved Euroseeds 2024 kongressen i København, hvor mere en 1.200 deltagere repræsenterede frø- og forædlingsvirksomheder fra hele verden. 

HealthyCrop blev anerkendt for deres banebrydende arbejde inden for plantebeskyttelse og bæredygtig landbrugsteknologi. Prisen blev uddelt efter en intens konkurrence blandt 12 nominerede virksomheder, herunder BetterSeeds, RoBoTec PTC GmbH, Computomics, Multiplex, phenoLytics, Arable, Cibus, Solynta, True Potato Seeds og Rainbow Crops. 

En sejr for innovation og bæredygtighed 

Euroseeds 2024 InnovActionStage konkurrencen fokuserede på de mest innovative løsninger inden for planteavl og bæredygtigt landbrug. Healthycrop imponerede dommerpanelet med deres avancerede teknologier, der sigter mod at reducere brugen af kemiske pesticider og fremme en mere bæredygtig fremtid for landbruget. 

HealthyCrops CEO, Pernille Ollendorff Hede, modtog prisen og udtrykte sin begejstring: “Vi er meget begejstrede for at have deltaget i InnovAction-konkurrencen i København. For os er det den perfekte scene til at fremvise vores fremskridt i udviklingen af markafgrøder med naturlig og holdbar svamperesistens. Vores nye resistensmekanisme, baseret på en naturlig planteprotease, har vist sig at give en høj grad af svamperesistens i både majs og byg, og vi udvider nu til et bredt udvalg af andre markafgrøder.” 

I forbindelse med prisoverrækkelsen deltog HealthyCrop i en paneldiskussion sammen med de andre finalister, hvor de delte deres visioner for fremtidens landbrug og innovationens rolle i at skabe en bæredygtig verden. 

Hvad er HealthyCrop? 

HealthyCrop er et innovativt startup firma med rødder i Aarhus Universitet. Virksomheden fokuserer på at udvikle bæredygtige løsninger til plantebeskyttelse ved at udnytte naturlige mekanismer til at bekæmpe plantesygdomme. Deres mål er at reducere afhængigheden af kemiske pesticider og fremme en mere miljøvenlig tilgang til landbrug. 

Faktaboks: Hvad er et AU Startup? 

Et AU Startup er en virksomhed, der er grundlagt af forskere, studerende eller medarbejdere ved Aarhus Universitet. Disse virksomheder bygger på den nyeste forskning og innovation og har til formål at omsætte akademisk viden til kommercielle løsninger, der kan skabe værdi for samfundet. AU Startups får støtte og vejledning fra universitetets inkubationsprogrammer og har adgang til et bredt netværk af eksperter og ressourcer. 

Stolthed på Aarhus Universitet 

For professor Henrik Brinch-Pedersen betyder anerkendelsen meget: “Det er naturligvis en stor ære for HealthyCrop, og det er et bevis på lønsomheden af det hårde arbejde og dedikation, vores team har lagt i projektet. Vi er stolte af at repræsentere Aarhus Universitet og vise, hvordan forskning og innovation kan gå hånd i hånd for at skabe løsninger på globale udfordringer.” 


Mere information 

Læs mere: Du kan læse mere om HealthyCrop her.  

Kontakt: Professor Henrik Brinch-Pedersen, Institut for Agroøkologi, Aarhus Universitet. Tlf.: 51239017 eller mail: hbp@agro.au.dk