• Velkommen til:

Intranet for medarbejdere i DCA

Medarbejdernes indgang til DCA - rådgivning, information og nyheder

Nyheder

Maria Knadel har været med til at udvikle en ny og hurtigere metode til at forudsige transporten af kemiske stoffer gennem jord. Læs mere på side 14 i årsberetningen fra DCA. Foto: Søren Kjeldgaard, AU Foto.

08.07.2019 | DCA, DCA medarbejdernyhed

Årsberetning oversat til engelsk

Årsberetningen fra DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug er netop udkommet på engelsk.

05.07.2019 | DCA medarbejdernyhed

Søg midler fra Gluds legat

Det er nu muligt at søge om støtte fra Gluds Legat, der i 2019 stiller op mod 3,5 mio. kr. til rådighed til forskningsprojekter inden for land- og skovbrug. For at komme i betragtning skal ansøgninger være formanden for bestyrelsen i hænde senest 1. september 2019.

05.07.2019 | DCA medarbejdernyhed

ERC’s Agency har offentliggjort deres arbejdsprogram for 2020

Arbejdsprogrammet har det største budget i ERC’s historie på hele 2,2 mia. euro, og det kommer til at yde støtte til ca. 1100 forskere.


Arrangementer


Eksterne nyheder fra DCA

Foto: Agro Business Park A/S

03.02.2020 | DCA, Biomasse, Food, Agro

Bioøkonomiske muligheder i græsprotein, biogas og biomasser

Den grønne omstilling af samfundet kræver nytænkning og nye løsninger, både når det gælder energiforsyning og landbrugs- og fødevareproduktionen. En række virksomheder i Region Midtjylland er allerede i gang, og på en konference 15. april 2020 er aktørerne klar til at afrunde og konkludere på ikke færre end 11 projekter, der alle har afdækket…

Foto: Planten japansk kællingetand (Lotus japonicus). Foto: Niels Sandal, Aarhus Universitet

29.01.2020 | Forskning, DCA

Plantegenomer afslører basis for tilpasning til vidt forskellige klimaer

Med nutidens klimaforandringer er det vigtigt, at planter kan tilpasse sig nye forhold for at overleve. Et internationalt forskerhold har ved hjælp af markforsøg og studier af plantegenomer fundet ud af hvilke områder i genomet, der påvirkes under tilpasning til lokale klimaforhold. Denne basale viden om lokal tilpasning er et første vigtigt…

Den grønne del af kokosnødden er i dag et biprodukt. Foto: Marianne Hammershøj.

28.01.2020 | DCA, Food

Brasilianske biprodukter skal omdannes til fødevarer

Når vi spiser en cashewnød, er vi måske ikke klar over, at den bare er en lille del af cashewfrugten. Når vi køber kokosvand, tænker vi måske ikke på, hvad der blev af resten af kokosnødden. Mange afgrøder, særligt frugter, går til spilde. Sammen med brasilianske forskere vil AU-forskere se på mulighederne for at omdanne biprodukter til innovative…

Foto: RaisFoto

27.01.2020 | Forskning, Agro, DCA

Klimaoptimering af landbrugets produktionssystemer

Forskere fra Aarhus Universitet samarbejder med forskere fra Københavns Universitet om udvikling af systemanalyser, der kan klimaoptimere en omstilling af fødevareproduktionen og biomasseanvendelsen i det danske landbrug.