• Velkommen til:

Intranet for medarbejdere i DCA

Medarbejdernes indgang til DCA - rådgivning, information og nyheder

Nyheder

20.03.2018 | DCA medarbejdernyhed

Et spadestik dybere i fødevarerne

Man siger, at selv den længste rejse starter med det første skridt. På samme vis med ambitiøse byggerier: her er finder også et nybygget institut på godt 9000 kvm sin begyndelse med et spadestik. Således også den nye institutbygning for Institut for Fødevarer, der fik sin begyndelse en smuk forårsdag.

19.03.2018 | DCA medarbejdernyhed

Første spadestik til Institut for Fødevarers nye bygninger

Aarhus Universitet tager første spadestik til nye bygninger til Institut for Fødevarer den 20. marts, hvor regionsformand, borgmester og AU-rektor er blandt deltagerne. Nybyggeriet skal ligge i Agro Food Park i Skejby.

14.03.2018 | DCA medarbejdernyhed

Ansøgning om Kølpin Ravns Legat er åbnet

Legat fra botaniker og plantepatologen Frederik Kølpin Ravn uddeles igen i 2018. Ansøgninger skal indsendes senest 9. april 2018.

Arrangementer

Kontakt DCA Centerenheden

DCA Centerenheden tilbyder rådgivning og sparring i forbindelse med myndighedsbetjening, erhvervssamarbejde, kommunikation og deltagelse i internationale forskningsprogrammer. Har du spørgsmål eller brug for rådgivning, er du altid velkommen til at kontakte os.


Indhold på Intranettet

Har du forslag eller indhold til Intranettet, hører vi gerne fra dig.

Kontakt Jette Ilkjær eller Nina Hermansen 


Eksterne nyheder fra DCA

Skal majs have en god start på livet, skal den allerede fra begyndelsen have adgang til næringsstoffer. Foto: Janne Hansen

24.10.2018 | Agro, Plantedyrkning, Teknik, DCA

Majsdyrkning med mindre miljøpåvirkning

En bedre udnyttelse af gylle kan bidrage til en bæredygtig produktion af majs, hvor der anvendes mindre mineralsk gødning, uden at det forringer høstudbyttet.

Med udfasningen af skalæg fra burhøns forventes det, at salget af skrabeæg i stedet vil stige markant. Foto: Colourbox

22.10.2018 | Fjerkræ, DCA, Anis

Dyrevelfærden i skrabeægsproduktionen kan forbedres

Der er en række dyrevelfærdsmæssige udfordringer i skrabeægsproduktionen, men omfanget kan reduceres. Forskere fra Aarhus Universitet har identificeret fem indsatsområder.

Ærter har en fantastisk historie i Norden og var for bare få hundrede år siden en meget mere udbredt spise herhjemme. Foto: Colourbox

22.10.2018 | Food, DCA

Ærter som proteinkilde i fødevarer undersøges nærmere

Ærter findes i mange afskygninger, passer godt til vores klima og er fulde af protein. Men de er gået lidt i glemmebogen. Nu skal rammerne ridses op for et nyt initiativ, der undersøger ærters potentiale som alternativ til animalsk protein i fødevarer.

Forskere forsøger nu at forbedre optaget af vitamin D fra berigede fødevarer ved at stabilisere vitaminet med mælkeproteiner. Foto: Colourbox

22.10.2018 | Mælk, DCA, Food

Mælkeprotein kan hjælpe med bedre optag af D-vitamin

Hvordan forbedrer vi tilgængeligheden af D-vitamin? Det er en gruppe forskere på Aarhus Universitet i færd med at undersøge i samarbejde med både danske og internationale partnere. Det har vist sig, at udvalgte mælkeproteiner kan indkapsle vitamin D og dermed beskytte vitaminet mod nedbrydning.

Nyt om navne

16.03.2016 | DCA medarbejdernyhed, Navne

Postdoc fra AGRO er eneste AU-modtager af FTP-bevilling

AU’s eneste modtager af midler fra Det Frie Forskningsråd |Teknologi og Produktions seneste postdoc-bevillingsrunde er fra AGRO.

06.03.2016 | Navne , DCA medarbejdernyhed

Ny professor i bæredygtighed

Tommy Dalgaard ved Institut for Agroøkologi er udnævnt til professor i jordbrug og bæredygtig ressourceanvendelse.

25.01.2016 | DCA medarbejdernyhed, Navne

Eliteforsker bliver professor ved Institut for Fødevarer

Hanne Christine Bertram er ansat som professor i fødevaremetabolomics ved Institut for Fødevarer.

Viser resultater 10 til 12 ud af 18

Forrige 1 2 3 4 5 6 Næste

515 / i31